Broodje pulled chicken met coleslaw.
Ingrediënten:
- 400 gr. Kipdijfilet
- 4 kampioentjes (broodjes)
- 2 kip bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- ½ citroen
- 2 el (bruine) suiker
- 1 el worcestersaus
- 2 tl scherpe mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 150 ml ketchup
- Bakje coleslaw
Bereidingswijze:
- Kook in een ruime pan 1 a 1,5 liter water en voeg 2 kip bouillonblokjes hieraan toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur lager. Voeg 400 gr kipdij toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
- Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en fruit in een steelpan even aan in een scheutje olie.
- Voeg 100 ml water, het sap van de ½ citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 kleine tl cayennepeper, 1 tl worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
- Roer goed door elkaar en laat 5 minuten al omscheppend inkoken
- Voeg vervolgens in etappes de overgebleven ketchup toe, tot er een mooie gebonden barbecuesaus ontstaat.
- Haal de kipdij uit de pan en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Doe de kip bij de barbecuesaus en verwarm nog even mee.
- Beleg vervolgens de broodjes met cole slaw en de pulled chicken.
Reacties