Broodje pulled chicken met coleslaw.

Datum: 1-9-2022 - Auteur:

Ingrediënten:
  • 400 gr. Kipdijfilet
  • 4 kampioentjes (broodjes)
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ citroen
  • 2 el (bruine) suiker
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl scherpe mosterd
  •  1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 ml ketchup
  • Bakje coleslaw


Bereidingswijze:
  1. Kook in een ruime pan 1 a 1,5 liter water en voeg 2 kip bouillonblokjes hieraan toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur lager. Voeg 400 gr kipdij toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en fruit in een steelpan even aan in een scheutje olie.
  3. Voeg 100 ml water, het sap van de ½ citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 kleine tl cayennepeper, 1 tl worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  4. Roer goed door elkaar en laat 5 minuten al omscheppend inkoken
  5. Voeg vervolgens in etappes de overgebleven ketchup toe, tot er een mooie gebonden barbecuesaus ontstaat.
  6. Haal de kipdij uit de pan en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Doe de kip bij de barbecuesaus en verwarm nog even mee.
  7. Beleg vervolgens de broodjes met cole slaw en de pulled chicken.


 

Reacties