Kipdijen in champignonnen roomsaus:
Ingrediënten:- 1 kg kippendij
- 400 gr kastanje champignons
- 250 ml kookroom 35% vet
- 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 el persilade
- Peper/zout
- Verse peterselie
Bereidingswijze:
- Pers het sap van de citroen uit. Neem een kom erbij en doe hier de kippendijen in.
estrooi met peper en zout en masseer het vlees in. Giet het citroensap erop en schep de persillade erbij en laat een 15tal minuutjes intrekken. - Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflooktenen uit.
- Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendij aan beide zijdes mooi goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
- Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze tot ze lekker zacht beginnen te worden.
- Voeg de kookroom toe en roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden.
- Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie.
- Geniet ervan!
Reacties